fredag 21 februari 2014

Diskriminering

Kl. 9.50

Jag har några runt om kring mig som ägnar hela dagar åt att arbeta i sina egna företag med sin mission eller en idé som de brinner för. Ibland mot lite ersättning och ibland för inga pengar alls. De kallas för samhällsentreprenörer.
Helena Roth  är en av dessa. Hon kallar sig för förändringsagent och har startat rörelsen Skolvåren.

Från Wikipedia:
Socialt entreprenörskap är entreprenörer med innovativa lösningar på samhällsproblem baserade på affärsmässiga metoder.

Vi har olika förutsättningar för att kunna lyckas på grund av "samhällets" attityder och syn på sociala entreprenörer. Och med att lyckas menar jag att kunna lösa uppgiften för den som berörs, att kunna hjälpa människor på riktigt med ditt engagemang.

Dessa samhällsentreprenörer behövs!
Jag menar vem är det som stöttar hemlösa, barn som far illa och så vidare...tänk efter själv så ser du.

En som vet en hel del om detta är Dan Pallotta. Lyssna på honom och vad han säger i det här Ted-klippet "The way we think about charity is dead wrong" - FILMEN

Tänk så mycket mer vi skulle kunna åstadkomma om vi fick arbeta under lika villkor och tillsammans. Helena hon arbetar tillsammans! Vi skulle kunna åstadkomma hur mycket som helst tillsammans om vi bara fick vara med och dela på "kakan".

Du som inte vill engagera dig av olika anledningar det är helt ok men du kan bidra genom att vara med och förändra synsättet, lyft upp frågan och prata om det.
Vad säger du?

GÖR en bra dag!

Tillsammans kan vi, insamling till cancerforskning och det gillar vi på Cancerkompisar - nätverket för dig som anhörig till cancerdrabbad

Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

Inga kommentarer: