fredag 15 november 2013

Early morning och jag blottar mig

Kl. 10.07

I morse blev det ingen sovmorgon.
Jag var inbjuden till Malmö Skeppsbron Rotaryklubb för att hålla ett föredrag om nätverket och den ideella föreningen Cancerkompisar och varför vi behövs.

Jag är alltid lite nervös när jag ska föreläsa inför Rotarianer för de har stora krav på sina föreläsare. Dessutom har jag ett ämne som berör de allra flesta och jag hur de som lyssnar blir rörda. Själv blottar mig rejält genom att dela med mig av min historia och det tar också på krafterna.

Cancer är fortfarande ett känsligt men inte mindre viktigt ämne. Många förknippar det fortfarande med död.
Men så är det ju inte alls. Överlevnaden är 80 % och forskningen går framåt.

I går fick jag ett underbart besked av min vän som blivit opererad för bröstcancer för några veckor sedan.

"Goda nyheter på återbesöket igår ingen cancer har spridit sig, känns otroligt skönt och befriande". 

Dessa enkla meningar satte igång något inom mig och jag kände att tårarna rullade nedför min kind. Tårar av tacksamhet. Jo, jag har blivit mer lättrörd med åren det kan jag bara konstatera.
Mina tankar gick genast till hennes anhöriga, hennes flickor och hennes man, vilken enorm lättnad det måste vara för dem.

GÖR en bra dag!
Jag, några av våra nytagna foton. Tack Thomas som fotograferat som ren goodwill för att stötta vårt arbete i Cancerkompisar.
FOTO: Thomas Niklasson, U!
Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

1 kommentar:

Åsa sa...

Åh Fantastiskt att det inte har spridit sig :) som sagt en mening som betyder så mycket. Hoppas att du får en riktigt fin helg