torsdag 20 juni 2013

Jag skäms lite men jag var tvungen

Kl. 7.45

I morse tog jag bort lappen.

När jag var uppe hos mamma häromkvällen och såg den här lappen på hennes ytterdörr för första gången hade jag inte mina glasögon på mig. När jag frågade henne vad det stod på lappen sa hon: "jag vill inte någon reklam". Jag tänkte inte mer på det förrän i går kväll när jag läste vad det stod på lappen.

Nu på morgonen tog jag bort den.
Jag skäms lite för att jag gjorde det men jag var bara tvungen att göra det. Jag vill inte att grannarna ska börja prata och antyda något om henne och att hon ska bli behandlad annorlunda. Vi bor i ett niovåningshus med massor av trevliga grannar men ett par stycken av dem är lite extra "snackiga".

Mamma har alzheimers och som anhörig vet jag inte alltid om jag gör rätt. Det paradoxala är att jag arbetat inom åldringsvården över 10 år på 1980-talet och läst gerontologi (läran om åldrandet) och borde väl veta. Men nu gäller det min mamma och all kunskap känns som bortblåst. Antagligen är det de känslomässiga banden som gör att det blir "error" i mitt huvud.

Det positiva och det som känns bra är att mamsen gått från att vara en irriterad mamma till att numera vara en mycket gladare och "tacksamöverlivetperson". Hon tackar hela tiden för allt vi gör för henne och jag säger alltid: "du det är paybacktime nu mamma, allt som du gjort för oss alltid" och då skrattar hon så gott och ger mig en puss på kinden.

GÖR en bra dag!


mamma och barn, en reminder för mig som sparar på giraffer att se lite över - att hålla perspektivet aktuellt (tack Sofia för bilden)

mamsen hemma hos henneCarpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

1 kommentar:

Alexandra sa...

jag gör en lapp till henne som det står ej reklam på istället... kram