torsdag 27 februari 2014

Efterlängat besked

Kl. 21.00

Efter flera månaders arbete och inte minst väntan kan vi börja bygga det stöd som behövs för anhörig till cancerdrabbad.
Vi kommer att kunna hjälpa ännu fler. Många som inte ännu vet om att Cancerkompisar finns.

Det finns många att tacka men det första tacket måste gå till Stefan Hansson på Skaneus som lagt ner många timmar tillsammans med oss och processat fram underlaget till ansökan och sen tillbringat många timmar framför datorn med att skriva ansökan och budget.
En del revideringar har han även fått göra och under många månader stöttat oss i väntan på beslut.
Men nu har vi fått pengar. Det känns ganska omtumlande. Timmen efter beskedet tackade jag dessutom nej till ett nytt uppdrag. Nu kommer jag att ägna mig helhjärtat år detta.

SDS artikel på nätet HÄR. I morgon kommer det i papperstidningen.

Projektet med några korta ord:
"Morgondagen anhörigstöd". 

Cancerkompisar, nätverket för dig som anhörig till cancerdrabbad, kommer nu att kunna arbeta med att bygga upp det stöd som anhöriga till cancerdrabbade i dag saknar. 

Cancerkompisar är en förmedlingstjänst på nätet där man kan få kontakt med en annan anhörig som är i samma situation. I dag sköts all matchning manuellt och många vet inte ännu om att vi finns. Med stöd från Region Skåne, sociala investeringsfonden, och vårt kommande samarbete med Regionalt Cancer Centtum Syd kan vi bygga det vi behöver och samtidigt kartlägga vilka behov just unga cancerkompisar har.

Pressmeddelande:

Nyhetsbrev: 


Cancerkompisar ger Stöd, Tröst och Hopp!
Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

Inga kommentarer: