lördag 17 augusti 2013

Mitt motstånd

Kl. 8.28

När jag nyss promenerade genom Pildammsparken la jag märke till hur annorlunda ljuset är idag. Solen har inte visat sig ännu och regnet hänger i luften och allt ser annorlunda ut.

Jag har ännu inte köpt mig den där kameran som jag länge talat om. Nyss kände jag att det var dags. Jag såg plötsligt mängder av potentiella motiv. Motiv som kan bli underbara bilder till min blogg. De bilder jag tar som dokumenterar det jag gör om dagarna kan bli så mycket bättre än de jag tar med min iPhone.

Det som hittills hindrat mig är två saker.
Det ena att det finns för många modeller att välja mellan och mitt konstanta motstånd till att läsa bruksanvisningar.
Desto mer jag läser på nätet om funktioner som WiFi eller inte och ju fler fotoaffärer jag besöker desto svårare blir det att välja.

Jag har frågat flera om råd så jag jag passar på att tacka dig som tagit dig tid att svara på mina frågor.
TACK Alexandra, Alexander, Anders Roos, Rasmus Carlsson, Linn Herbertsson och Blondinbella (hennes sekr.)

Tack vare er har jag fått nya insikter, ny kunskap och insett att om jag gör det valet att jag vill ha bättre bildkvalité hittar jag ingen kamera som göra jobbet åt mig. Jag kan inte komma runt det att jag måste lära mig att använda kamerans kapacitet och lära mig inställningarna och läsa bruksanvisningen helt enkelt. Kanske till och med gå en fotokurs, igen.

I morse kom suget tillbaka. När jag såg det underbara ljuset mindes jag hur jag i min ungdom fotograferade, framkallade mina egna foton och vilken underbar känsla det var att skapa en bild och den känslan av att jag kan bestämma hur jag vill att bilden ska bli.

GÖR en bra dag!

Bilden är tagen idag 7.00 i Pildammsparken med min iPhone

Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer