onsdag 1 augusti 2012

Beslut - lättare sagt till andra än att göra det själv


Idag är min första semesterdag och jag vaknade som vanligt strax före sex men låg kvar en liten stund för att tänka och känna efter. Förr om åren låg jag aldrig kvar och "kände efter".
Jag har alltid varit en "fartig" person men blivit lite lugnare med åren.  Numera "kör jag bara i 75 innan blev det ofta i 110" så jag känner att jag är på god väg när jag nu tränat på att stanna upp och "känna efter" och det har också gett resultat.
Numera vågar jag lita på egen magkänsla till 100 % och därför också vågat ta flera avgörande beslut för mig och mitt framtida liv. Men jag ska erkänna att vägen dit har varit både lång och krokig och fylld av beslutsångest och oro. En oro som gett mig hjärtklappning under flera veckor.

I morse låg jag alltså kvar och funderade på varför det är enklare att kräva av andra att de ska våga ta beslut och lita på sig själv. Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv arbetat i ledande position och "coachat" hundratals personer och sagt:

"vad vill du med ditt liv, våga välja väg, våga ta ett beslut, gå på din magkänsla och lita på den".

Nu är jag själv här/där och jag är sååå... nöjd, glad och lugn över att jag vågade och ska göra det jag velat göra under flera år men inte vågat ta det där sista steget - till beslut. Och min hjärtklappning den bara försvann.

Nu undrar du så klart vad jag ska göra? Om du undrar så får du vänta lite för först ska jag vara ledig i ett par veckor.
Jag ska börja min ledighet med att sätta ny färg på mina tånaglar och det kommer att ta tid.  Alla fyra lager ska torka annars får man börja om igen.
På bilden: jag sitter och lyssnar på Sommarprogammet via datorn


Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar dig lycka till med det som du har bestämt dig för, om det är rätt i magen så blir det rätt även om där kommer tider av oro och undran. Längre fram kommer man se att det blev rätt precis som magen sa.
Precis som du ger nagellacket tid att torka med 4 målningar så ge din kropp ett par veckor semester med reflektion, glädje och äventyr :-)

Vanni-Mari sa...

Det sägs ju att det man säger andra ska man lyssna på själv ochså ;)

Och att måla naglar är praktiskt taget zenmeditation, precis som att stryka eller diska, eller gå länge med bara en tanke - som i golf gissar jag...

:)