VÄLKOMMEN

tisdag 14 juli 2009

Att leva i "förbifarten"


ATT
leva i förbifarten?

80-talisterna bara gör det!
De bloggar överallt, ute på stan t ex när de shoppat - sitter och fikar, de tar fram mobilen, tar en bild, skriver några rader och "vips" är inlägget klart.
Eller på After Work så kommer I-phonen fram - "lätt som en plätt" då sladden redan hänger runt halsen, tar en bild samtidigt som man minglar, smuttar på en öl, några snabba tangenttryck så är inlägget klart.

80-talisterna bara plockar upp sin mobil utan stress när den ringer - ja med en ringsignal som de laddat ner från nätet så klart, en låt som "betyder" nåt för dem. Inga frågor som "var är du"? helt onödigt ju. De pratar/svarar överallt, i kassan på ICA, på kön i Espresso House, hemma på familjemiddagen men de gör det med stil och dessutom med en lågmäld stämma. Det vara jobbsamtal eller privat. Ja allt bara går så där i förbifarten. Ibland tittar de länge på displayen och helt enkelt utan ångest bara trycker de av.

60-talisterna, hmmmm..... de är inte riktigt med här. De skiljer på "tid". Fritid och arbetstid. Man måste ju kunna vara ledig och koppla av!
Herregud tänk om alla hade gjort så här, säger de och det kan inte vara bra att vara påloggad hela tiden.
Tänk på de som är inloggade på facebook hela tiden, t o m på jobbet, vad tycker vi om det? säger de. Ja, inte lätt att hänga med på nya trenden - i förbifarten.

Som 50-talist har jag blivit "smittad" av 80-talisterna trend att leva - i förbifarten. Undra vad det kan bero på? Stort tack till mina 80-talister A1 & A2!
CARPE DIEM!

Inga kommentarer: