Kl. 10.10
Det var så gott med surströmming.
Tack till Linda och Jörgen som är modiga, som håller ut och som orkar lyssna på alla "fy f vad de´ luktar" och "nä...h jag kan inte, hur kan man äta sur fisk".
När alla har smakat, om så bara en enda lite tugga, kommer matjessillen fram.
Antagligen står de ut med allt detta för vi är trots allt några som uppskattar detta enormt. Jag som är född i Umeå har surströmmingen i blodet precis som nu lilla Calma har.
Hurra för Linda och Jörgen som banar väg för att traditionen sprids till nästa generation. Och Calma gillade hon det?
JA!
GÖR en bra söndag!
Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer
Det var så gott med surströmming.
Tack till Linda och Jörgen som är modiga, som håller ut och som orkar lyssna på alla "fy f vad de´ luktar" och "nä...h jag kan inte, hur kan man äta sur fisk".
När alla har smakat, om så bara en enda lite tugga, kommer matjessillen fram.
Antagligen står de ut med allt detta för vi är trots allt några som uppskattar detta enormt. Jag som är född i Umeå har surströmmingen i blodet precis som nu lilla Calma har.
Hurra för Linda och Jörgen som banar väg för att traditionen sprids till nästa generation. Och Calma gillade hon det?
JA!
GÖR en bra söndag!
Röda ulven den bästa sorten, namnet kommer från Ulvöarna |
För rookies, en surströmmingsmacka som innehåller: hårt tunnbröd, hackad röd lök, gräddfil, mandelpotatis och små små bitar av fisken |
Calma, 1 år, äter sin första strömming till mamma Lindas stora glädje. Linda och Jörgen har bjudit hem till surströmming i flera år nu |
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar