onsdag 5 september 2012

Det är mer än ok att "sticka upp" sa bloggdrottningen Underbara Clara


Jag fick det bekräftat i kväll. Att våga "sticka upp" är bra. Det var slutorden och uppmaningen på föreläsningen i kväll och att jag inte ska vara rädd för att göra just det.

I kväll var jag på en föreläsning som arrangerades av Malmö stadsbibliotek på temat "Hur tjänar man pengar på bloggande och sociala medier". Talare var bloggdrottningen Underbara Clara och forskaren Annakarin Nyberg.

Vi fick en mängd goda råd kring allt från att vara hobbybloggare till att bli företagare och kunna leva på bloggandet eller det som kan komma efter bloggandet. Någon blir författare andra föreläsare eller något helt annat. Bloggandet kan bli en språngbräda till något annat.

Själv har jag bloggat här på giraffa under några år så jag kan en del redan och det är mycket tack vare min dotter, Alexandra, som lärt mig både hur tekniken och bloggstrategin fungerar. Jag följer själv några bloggar också och det lär jag mycket av.

Min blogg heter "giraffa jag sticker upp huvudet" och det är precis det jag gör. Jag vågar sticka upp min långa hals och huvud och det kan bli provocerande och jag tar även upp känsliga ämnen. Det innebär att jag ibland blir både missförstådd och påhoppad. Ibland gör det ont men i slutänden är det värt det då jag får positiv feedback som ger mig energi tillbaka
.
Läs gärna Underbara Claras inlägg från idag. Det hon skriver om idag är exakt det som jag menar här och har egen erfarenhet av.
Fullsatt på Malmö stadsbibliotekCarpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Vad kul! Ska bli kul att höra mer, kram

Charlotte Cronquist sa...

http://lustochliv.blogspot.se/2012/04/digitalt-entreprenorskap-underbara.html

Jag lyssnade på Clara för ett tag sedan. Det handlar detta inlägg om.