VÄLKOMMEN

fredag 7 december 2012

Premiär för raw food hemma hos mig

Kl. 9.00

God morgon eller godmiddag för idag ville jag inte alls kliva ur sängen. Jag låg kvar och funderade i över en timme på om jag skulle gå och träna på itrim som jag brukar på fredagar men så kände jag att det gjorde fortfarande lite ont i min fot. När klockan var halv åtta hade jag inte ännu klivit upp men så kom jag att tänka på att Marie och Alexander som redan jobbat en halvtimme, de börjar klockan sju, herregud så fort jag kom upp.
Fram med stavarna och så ut. Tja en annorlunda start och jag som alltid är uppe så tidigt.

När jag kommer ut i köket ser jag vad som står framme.
Jag skulle laga till en ny typ av frukost, min första raw food frukost. Jag hittade ett recept i en hälsobilaga från Life som jag klippte ur och la i plånboken och där låg den tills i går. På väg hem cyklade jag förbi Astrid och Aporna och handlade ingredienserna.  Jag vet inte så mycket om raw food och mitt första besök på ett raw food cafe var i samband med ett möte tillsammans med Rasmus Carlsson. Nyligen var jag på ett annat raw food cafe med Wivan Kristina Sandberg så jag vill tacka er bägge för inspirationen.  I över 10 år har jag ätet havre i någon form, jag är helt beroende av havre för antioxidanternas skull då jag har läst och tror på att det motverkar många sjukdomar.
Visst är det kul och spännande att testa nytt!

I receptet till min fukostgröt ingår: hela havrekorn, pumpakärnor, russin, kanel, dadlar, apelsin, banan, äpple och lite annat köpte jag också
Det stod att jag skulle använda en matberedare men det gick hyfsat bar med min mixer

Så här blev det - mycket godare än jag tänkt mig, apelsinen gjorde att det blev saftigt



Ganska likt receptet, jag är jättnöjd


Carpe Diem!
ps. för att kommentera klicka under inlägget på kommentarer

Inga kommentarer: